Polityka prywatności

Pragniemy Państwa zapewnić, iż MEBLE PŁACHCIŃSKI Michał Płachciński (zwany dalej Administratorem) w pełni respektuje i szanuje prawa internautów, klientów (zwanych dalej Użytkownikami), wynikających z ochrony danych osobowych i ochrony prywatności w sieci. W niniejszym dokumencie, znajdą państwo wszystkie istotne informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych przez Administratora. Korzystając z tej strony akceptujecie Państwo zapisy niniejszej Polityki Prywatności i Plików Cookies.

ABC :

  1. CO TO PLIKI COOKIES (TZW. CIASTECZKA)? To pliki tekstowe, które są konieczne dla należytego funkcjonowania naszych stron internetowych, aplikacji lub usług. Bez obaw, są one całkowicie nieszkodliwe, a dodatkowo znacznie usprawniają i ułatwiają korzystanie ze stron internetowych, na przykład: pliki takie umożliwiają Państwu uzyskanie dostępu do bezpiecznych obszarów naszej strony internetowej oraz zapamiętanie produktów, które włożyli Państwo do zakupowego koszyka.

  2. PO CO NAM DANE UŻYTKOWNIKÓW? Dane użytkowników są niezbędne do prawidłowego zarządzania rejestracją, kontem, zakupami, płatnościami, zwrotami, lub innymi funkcjami/usługami jakie świadczymy.

  3. DLACZEGO PRZETWARZAMY DANE UŻYTKOWNIKÓW? Głównym powodem jest wykonanie umowy sprzedaży lub świadczenia usług. Użytkownik dobrowolnie akceptuje umowę podczas: rejestracji w naszym serwisie, zalogowaniu się, dokonaniu zakupów i płatności lub skorzystaniu z innych funkcji/usług jakie świadczymy.

  4. JAK DŁUGO BĘDZIEMY PRZECHOWYWAĆ DANE UŻYTKOWNIKÓW? Dane użytkownika będą przetwarzane przez czas niezbędny do osiągnięcia odpowiedniego celu (+przez okres ewentualnych roszczeń wynikających z przetwarzania), a następnie zostaną usunięte.

  5. PRAWA UŻYTKOWNIKÓW: Użytkownicy mają m.in. prawo do: dostępu, sprostowania, usunięcia swoich danych osobowych, a także prawo do zgłoszenia skargi w organie nadzorczym.

W celu szerszego zapoznania się z naszą Polityką Prywatności i Plików Cookies zapraszamy do pełnej wersji dokumentu, który znajduje się poniżej:

Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przechowywania i dostępu do informacji na urządzeniach właściciela serwisu www.minko.co za pomocą plików Cookies, służących realizacji usług świadczonych drogą elektroniczną. Administrator serwisu internetowego przywiązuje dużą wagę do ochrony prywatności użytkowników odwiedzających naszą stronę.

Dlatego też strona internetowa naszej firmy zbiera tylko najistotniejsze informacje o użytkownikach, wymagane do prawidłowego świadczenia oferowanych usług elektronicznych.

Nasz serwis może zapisywać informacje dotyczące wykorzystania serwisu przez użytkowników, ich adresów IP, nazw domen, danych technicznych i typu przeglądarek, typu systemu operacyjnego, rejonu geograficznego, z którego nastąpiło wejście na naszą stronę internetową. Na podstawie tych danych administracja strony jest w stanie oszacować wykorzystanie konkretnych elementów serwisu. Informacje te wykorzystywane są w celach technicznych oraz do tworzenia różnego rodzaju statystyk. Dane te uniemożliwiają jednoznaczną identyfikację poszczególnych użytkowników jako osób fizycznych.

I. Informacje ogólne.

  1. Administratorem serwisu jest MEBLE PŁACHCIŃSKI Michał Płachciński

  2. Użytkownikiem serwisu jest podmiot, na którego rzecz właściciel serwisu świadczy usługi drogą elektroniczną.

II. Informacja o plikach cookies.

  1. W ramach naszego serwisu internetowego stosujemy tzw. pliki cookies. Używamy ich w celach reklamowych i statystycznych oraz do personalizacji naszych usług. Cookies mogą być również stosowane przez współpracujących z nami reklamodawców, przez firmy badawcze i statystyczne oraz przez firmy świadczące nam usługi hostingowe.

  2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych serwisu.

  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym użytkownika serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest Administrator Serwisu.

  4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu identyfikacji oprogramowania wykorzystywanego przez użytkownika serwisu oraz w celu optymalizacji funkcjonowania oraz bezpieczeństwa serwisu. Pliki cookies zawierają dane domeny, z której pochodzą, określają czas przechowywania ich na komputerze użytkownika jak również posiadają przypisany numer.

  5. Na naszej stronie internetowej stosujemy dwa zasadnicze rodzaje plików cookies:

    • sesyjne – pliki tymczasowe przechowywane w urządzeniu końcowym użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej i aplikacji lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej)

    • stałe – przechowywane w urządzeniu końcowym użytkownika przez określony w parametrach plików cookies czas, lub do momentu ich usunięcia przez użytkownika.

  6. Ze względu na cel, jakiemu służą pliki cookies i inne podobne technologie, stosujemy różne ich rodzaje:

    • niezbędne do działania usług i aplikacji / umożliwiające korzystanie z naszych usług, np. wykorzystywane do uwierzytelniania / zalogowania użytkownika do naszego serwisu internetowego

    • pliki służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. służące do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania

    • wydajnościowe – umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania z naszych stron / serwisów internetowych i aplikacji

    • funkcjonalne – umożliwiające zapamiętanie wybranych przez użytkownika ustawień i późniejszą personalizację interfejsu użytkownika, np. rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej i aplikacji, itp.

    • reklamowe – umożliwiające dostarczanie użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań (jeśli na stronie nie znajdują się takie treści reklamowe proszę usunąć)

    • statystyczne – służące do zliczana odwiedzin naszej strony, statystyk dotyczących użytkowania naszych serwisów internetowych i aplikacji. Aby lepiej określić jakie działy, artykuły lub narzędzia znajdujące się w naszym serwisie internetowym najbardziej podobają się użytkownikom, podczas przeglądania stron serwisu zbierane są dane dotyczące liczby odsłon poszczególnych elementów serwisu.

  7. Standardowo oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarki stron www) domyślnie dopuszcza umieszczanie plików cookies na urządzeniu końcowym użytkownika. Ustawienie to może zostać zmienione przez użytkownika w dowolny, wybrany przez niego sposób, tak aby blokować całkowicie automatyczną obsługę plików cookies, blokować wybiórczo pliki cookies pochodzące z określonych stron / aplikacji / serwisów internetowych, bądź informować o ich każdorazowym przesłaniu na urządzenie użytkownika

  8. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies oraz ustawienia mechanizmu ich obsługi przez oprogramowanie użytkownika dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej) użytkownika.

  9. Informacje na temat ustawień obsługi plików cookies w najpopularniejszych przeglądarkach internetowych można znaleźć na stronach obsługi technicznej ich producentów. Dodatkowe / rozszerzone informacje o technologii cookies znajdziecie Państwo na zewnętrznych stronach internetowych poświęconych temu zagadnieniu, lub w pomocy swojej przeglądarki.

  10. Użytkownik ma możliwość ograniczenia stosowania plików cookies jednakże ograniczenie to może mieć wpływ na funkcjonalność i dostępność niektórych funkcji zawartych na stronach internetowych serwisu.

III. Podstawy przetwarzania danych oraz inne informacje dotyczące ich gromadzenia.

  1. Zarządzanie rejestracją użytkownika:

    • Przetwarzanie danych użytkownika jest konieczne do spełnienia warunków regulujących korzystanie z serwisu. Innymi słowy, aby użytkownik mógł się zarejestrować na stronie, musimy przetwarzać jego dane, w innym przypadku identyfikacja internauty jako użytkownika i zarządzanie jego rejestracją byłoby niemożliwe.
      Przykładowe dane umożliwiające identyfikacje użytkownika: imię, nazwisko, język i państwo,dane kontaktowe.

  2. Zastosowanie i wykonanie umowy sprzedaży lub świadczenia usług.

    • Przetwarzanie danych użytkownika jest niezbędne do wykonania umowy sprzedaży lub świadczenia usług. Niektóre z typów przetwarzania danych, powiązane z procesem zakupów, uruchamiają się jedynie wtedy, gdy użytkownik sam o nie poprosi lub autoryzuje (zapisywanie danych dotyczących płatności).
      Przykładowe informacje finansowe i transakcyjne: dane dotyczące zakupów, zamówień, zwrotów i reklamacji, płatności oraz karty płatniczej, adres wysyłki/ zamieszkania, nr telefonu.

  3. Obsługa klienta

    • W naszym rozumieniu, mamy uzasadniony interes do obsługi wniosków i zapytań formułowanych przez użytkowników. Celem jest: udzielenie odpowiedzi na zapytanie; wypełnienie obowiązku, który na nas spoczywa (reklamacja, zwrot); lub jest to konieczne do wykonania umowy sprzedaży.
      Przetwarzamy tylko i wyłącznie dane, które są niezbędne do celów obsługi klienta.

  4. Marketing.

    • Podstawą prawną do przetwarzania danych użytkownika w celach konkursu lub zaakceptowania przez niego otrzymywania informacji dostosowanej do jego indywidualnych preferencji za pośrednictwem różnego rodzajów środków. Uważamy, że posiadamy uzasadniony interes do tego, aby na podstawie zebranych i udostępnionych nam informacji, utworzyć profil użytkownika.
      W zakresie, w jakim użytkownik zapisze się na otrzymywanie naszego Newslettera, będziemy przetwarzać jego dane osobowe w celu zarządzania subskrypcją, w tym wysyłaniem informacji dostosowanych do jego indywidualnych potrzeb, dotyczących naszych produktów lub usług, za pośrednictwem różnych środków (np.: SMS, poczta elektroniczna). Przetwarzanie tego rodzaju ma na celu określenie preferencji użytkownika dlatego wiąże się ono z jego profilowaniem. Rezygnacja z Newslettera jest bezpłatna i możliwa w każdej chwili (instrukcja w zakładce Newsletter).

IV. Czas przetwarzania danych osobowych.

Dane użytkownika będą przetwarzane przez czas niezbędny do osiągnięcia odpowiedniego celu. Następnie zostaną one odpowiednio zapisane i chronione przez taki okres czasu, przez jaki użytkownik mógłby wystąpić z ewentualnym roszczeniem z tytułu ich przetwarzania. Po przedawnieniu się ewentualnych działań, dane użytkownika zostaną usunięte.

V. Udostępnienie danych osobowych.

Aby spełnić wyżej wymienione cele, zachodzi niewątpliwa potrzeba udostępnienia danych osobowych Użytkowników osobom trzecim, a mianowicie: instytucjom finansowym, dostawcom i partnerom w świadczeniu usług logistycznych, transportowych i doręczeniowych, dostawcom usług związanych z marketingiem i reklamą oraz innym. Udostępnienie danych następuje tylko w zakresie niezbędnym do spełnienia wyznaczonego zadania.
Administrator serwisu może przedstawić współpracującym instytucjom zestawienia statystyczne oglądalności serwisu, nie pozwalające jednak na identyfikację poszczególnych użytkowników. W przypadku kontroli Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z rozporządzeniem RODO. W przypadku naruszenia Regulaminów obowiązujących naszych odbiorców, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości na podstawie odpowiednich przepisów prawa / nakazu sądowego / innych dokumentów

VI. Prawa użytkownika.

  • Prawo do uzyskania informacji o sposobie wykorzystywania przez nas informacji i do uzyskania dostępu do Państwa informacji

  • Prawo do sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania Państwa danych

  • Prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Państwa danych, np. w celach marketingu bezpośredniego lub w przypadku gdy przetwarzanie odbywa się dla naszych prawnie uzasadnionych celów

  • W odniesieniu do danych przekazanych nam w sposób automatyczny – prawo do otrzymania tych informacji w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego lub do ich przekazania bezpośrednio do innego administratora danych osobowych, o ile jest to technicznie możliwe („prawo do przenoszenia danych”)

  • W przypadku gdy Państwa dane są przetwarzane na podstawie Państwa zgody – prawo do wycofania tej zgody, z zastrzeżeniem ograniczeń prawnych lub umownych

  • Prawo do wniesienia sprzeciwu wobec wszelkich decyzji podjętych na podstawie automatycznego przetwarzania Państwa danych osobowych, w tym profilowania

  • Prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego odpowiedzialnego za kwestie ochrony danych (Urząd Ochrony Danych Osobowych w Warszawie)

VII. Zasady bezpieczeństwa.

Administrator serwisu zapewnia bezpieczeństwo danych osobowych dzięki odpowiednim środkom technicznym oraz organizacyjnym, mającym na celu zapobieżenie bezprawnemu przetwarzaniu danych oraz ich przypadkowej utracie, zniszczeniu oraz uszkodzeniu. Ponadto dokładamy szczególnej staranności, żeby informacje osobowe były:

  • poprawne i przetwarzane w sposób zgodny z prawem

  • uzyskane tylko dla określonych celów i nieprzetwarzane dalej w sposób niezgodny z tymi celami

  • adekwatne, odpowiednie i nie nadmiarowe

  • dokładne i aktualne

  • nieprzechowywane dłużej niż to konieczne

  • przetwarzane zgodnie z prawami przysługującymi osobom (których dotyczą), w tym zgodnie z prawem do zastrzeżenia udostępniania

  • bezpiecznie przechowywane

  • nietransferowane bez odpowiedniej ochrony

VIII. Zmiany w polityce prywatności.

Administrator serwisu zastrzega, iż w przyszłości może wprowadzić zmiany w Polityce Prywatności. Wraz z każdą zmianą nowa wersja Polityki Prywatności będzie się pojawiać w tym miejscu. Korzystając z serwisu użytkownik akceptuje zmiany w nowej wersji Polityki Prywatności. W przypadku pytań lub wątpliwości związanych z gromadzeniem / przechowywaniem danych, prosimy o kontakt z naszą firmą. Wszelkie dane kontaktowe znajdują się w dziale kontakt naszego serwisu internetowego.

Klauzula informacyjna dla klientów sklepu

Kto jest Administratorem Pani/Pana danych osobowych?

Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest MEBLE PŁACHCIŃSKI Michał Płachciński.

W jakim celu przetwarzany Pani/Pana dane?

Pani/Pana dane osobowe (imię, nazwisko, adres wysyłki/ zamieszkania, adres e-mail, nr telefonu), przetwarzane są w celu wykonania umowy sprzedaży, wykonania innych usług świadczonych przez Administratora.

Kto jest odbiorcą Pani/Pana danych?

Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą podmioty uprawnione do ich otrzymania na podstawie przepisów prawa lub upoważnione w oparciu o wyrażone przez Panią/Pana zgody.

Jak długo będą przetwarzane Pani/Pana dane?

Dane użytkownika będą przetwarzane przez czas niezbędny do osiągnięcia odpowiedniego celu, a następnie do czasu wygaśnięcia ewentualnych roszczeń wynikających z przetwarzania.

Jakie ma Pan/Pani prawa?

Posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do sprzeciwu, prawo do niewyrażenia zgody oraz prawo do przenoszenia danych. Ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego właściwego w sprawach dotyczących ochrony danych osobowych. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże może być niezbędne i wymagane do dokonania zakupów i korzystania z usług/ funkcji świadczonych przez Administratora.

Nasze produkty

BestselleryOutletNowościSzybki Termin!!!Szafki RTVSzafki na butyDo pracyBiurkaPomieszczeniaStołyBiurka

Zobacz wszystkie

Bezpieczna płatność

PłatnościZwroty i reklamacje

Kontakt

Dział handlowy

[email protected]

+48 507 507 217

Dział hurtowy

Dział logistyczny

[email protected]

+48 507 507 829

Dział reklamacji

Właściciel

Godziny pracy

7:00 - 15:00 (GMT + 01:00)

Dołącz do nas!

Subskrybuj nasz newsletter:

Śledź nasze profile społecznościowe:

Bezpieczna płatność

Kontakt

Telefon

+48 507 507 217

Adres mailowy

[email protected]

Godziny pracy

7:00 - 15:00 (GMT + 01:00)

Dział handlowy

[email protected]

+48 507 507 217

Dział hurtowy

Dział logistyczny

[email protected]

+48 507 507 829

Dział reklamacji

Właściciel

Dołącz do nas!

Subskrybuj nasz newsletter:

Śledź nasze profile społecznościowe:

MINKO-All rights reserved

Made by Aexol
Made by Aexol